Gönderen Konu: Ccleaner Kullanmanın Önemi !!!  (Okunma sayısı 1504 defa)

Ağustos 15, 2009, 03:23:50 Cts
  • Ziyaretçi
Selam dostlar. Bu gün sizlere ''CCLEANER'' adlı bir programı ve yararlarından bahsetmek istiyorum. Aslında bunu uzun zamandır yapacaktım ama bir türlü işten vakit bulamıyordum.

CCLEANER yani Crap Cleaner bilgisayarınızda istenmeyen veya kullanılmayan gereksiz dosya artıklarını siler. Daha açık anlatmak gerekirse;
Geçiçi temp dosyalarını tarayarak gereksiz verileri siler ve Kayıt Defterindeki hatalı anahtarları tarayarak düzeltir veya kaldırır.
Kısacası ise :) bilgisayarınızı birikmiş verilerden ve hatalardan ayıklayarak performansını oldukça arttırır. Ücretsiz ve küçük boyutlu bir program olduğundan çalışıp çalışmadığını bile hissetmezsiniz.

Buyrun size resmi sitesinden programı indirebileceğiniz link http://www.ccleaner.com/download/downloading

Kullanımına gelirsek;
(önce bir ayar yapalım)
Programı açtıktan sonra hemen sol tarafta 3 adet uygulama bir adette ayar ikonu görüyoruz. Ayarlar ikonu ile şahsi ayarlarınızı dileğinizce yapın ancak programı taramaya başlatmadan önce yapmamız gerekenler ;
önerim (en üstteki) cleaner ikonu basılıyken ( eğer internet explorer kullanıyorsanız) ''geçmiş / son girilen adresler / otomatik tamamla formu'' tiklerini kaldırmanızdır. (eğer firefox kullanıcısı iseniz) uygulamalar ikonuna basarak '' internet geçmişi / internet önbelleği ve kayıtlı form bilgileri '' tiklerini de kaldırınız ki böylelikle son girdiğiniz adresler, kayıtlı şifreler gibi kolaylık sağlayan imkanlardan mahrum kalmayınız.
Artık programı kullanmaya başlayalım. İlk önce cleaner ikonundayken ''analiz'' ikonuna tıklıyor ve yüklemesini bitirmesini bekliyoruz. Bu tarama sizteminizdeki gereksiz verileri bulması için yapmamız gereken şey. Yükleme sonundaysa ''temizliğe başla'' diyoruz ve iş tamam. Programı düzenli kullanacak olursanız sisteminizde ne kadar gereksiz artık bulunduğunu göreceksiniz. Ben her seferinde 250 - 350 MB lik dosya siliyorumdur bu program sayesinde.
Şimdi CCLEANER ın en sevdiğim özelliğine, bilgisayarımızdaki hatalı anahtar dosyaları bulup düzeltmeye geldi sıra.
Bunun için yapacağımız şey şudur. Kayıt defterine tıklayın ve ''sorunlar için tara'' ikonuna tıklayın ve bekleyin. Tarama sonunda size hatalı dosyaları veya programları belirtecek. Seçili sorunları çöz dedikten sonra ''kayıt defterine yapılan değişiklikler kaydedilsin mi '' diye soracaktır (sizin tercihiniz) evet veya hayır dedikten sonra çıkan ekranda ''seçili tüm sorunları çöz '' e tıkladıktan sonra artık yapacak tek bir işimiz kalıyor oda bu işlemi hergün veya her aklınıza geldiğinde tekrarlamanız. Emin olun çok büyük bir fark göreceksiniz. Sonuç olarak bildiğimden söylüyorum. Programın kullanılıp trajını arttırmak gibi bir derdim yok :P 

Tags: