Gönderen Konu: Kitap Tavsiye Ediyorum  (Okunma sayısı 2287 defa)

Eylül 04, 2007, 11:42:15 Sal
  • Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba.
Gene ne mi saçmalıyorum ? :)
İstedimki herkez, aklına geldikçe , sevdiği bir kitabın önerisini yapsın.
eminim soruyorsunuzdur ''Kolaycayı senmi kurtarıcaksın'' diye :)
1- tabiki hayır
2 - bu kolayca için bir adım değil. Geç kalınmış ve bizce yapılması gerek ama yapılmayan bir şey. Ve eğer bunun öncüsü olacaksam kendimle gurur duyarım :)

Ülkemiz kitap okuma konusunda ne durumdamı ? Bi bakalım :(

http://www.hepimizbiriz.com/forum/kitap-uzerine-istatistik-bilgiler-t-339.html

Bende bu yüzden, birimiz bile birbaşka kişiyi kitap okumaya yöneltecek birşey yapar umuduyla düşündüm ve eskilerden-yenilerden ne olursa aklıma gelen kitapları sizlere tanıtmaya karar verdim.
İLGİNİZE

İhtiyar - Shirley Ann Grau

İhtiyar, kanun dışı yollardan acımasız bir çabayla kazanılmış ama şimdi herkezin saygı duyduğu büyük bir servetin , 3 nesil boyu süren fırtınalı hikayesini anlatır.

Çıplak ve Ölü / the Naked and the Dead - Norman Mailer

Aynı zamanda filmide çekilmiş olan ''Çıplak ve Ölü'' Amerikan tarihinde hipilerin sözcüsü olarak ve A.B.D. başkanıda dahil olmak üzere politikaya büyük savaşlar başlatmış bir savaşçı olarak bilinen Norman Mailer tarafından yazılmıştır.Amerikan savaş tutkusunu ve askerlerin ruh halini anlatan ve savaş sırasında insan psikolojisinin nerelere ulaşabileceğini ıspatlayan bir yapıttır.( öncelikli:) )

Sineklerin Tanrısı - William Golding

Seveceğinizi düşündüğüm bir kitap. Ben şahsen Gelibolu sahillerinde okumuştum. (öncelikliden de öte :P )
Sineklerin Tanrısı, atom savaşı sırasında , ıssız bir adaya düşen bir avuç okul çocuğunun, geldikleri dünyanın bütün uygar törelerinden uzaklaşarak , insan yaradılışının temelindeki korkunç gerçeği ortaya koymalarını dile getirmektedir. Okuduktan sonra, kulağınıza çalınan dalga sesleri sizi millerce uzağa çekerse korkmayın , bende yaşadım :)

Evet arkadaşlar, bunların hepsi eski kitaplar. Hatta bulma olasılığınız bile düşük olabilir ama gerçekten istekliyseniz bulursunuz. Hatta bana söyleyin ben size bulabilirim :)
Yeni kitepları yazmak istemedim. Çünkü yeni nesilin (Bilim kurgu - F.R.P.) fantastik kitaplara çok fazla kapıldığını gördüm.
Bende çok farklı değilim tabi:)
kütüphanemdeki kitapların %60'ını fantastik kitaplar oluşturmaktadır.
Ama okunması gereken hatta 13'ünden 45'ine herkezin okuması gereken okadar çok klasik varki! Sadece bir deneyin. Ne kaybedersiniz ki?
Kitaplı günler dileğiyle
                                                                        Mojo'nuz

Eylül 05, 2007, 08:25:46 Çrş
Yanıtla #1
  • Ziyaretçi
william goldíng in kitaplari biraz garip oluyor...adamin fantazi gücüne hayranim ;D

Ekim 03, 2007, 07:28:57 Çrş
Yanıtla #2
  • Ziyaretçi
Hükümdar - Gore Vidal

Roma imparatoru Julian'ın hayatını konu alan Hükümdar , tarihsel bir olaya çağdaş bir yorum getiriyor. Romanda anlatılan kişiler kadar, sergilenen olaylar da tarihsel bir gerçekliğe dayanıyor. Bir bakıma belgesel bir roman bu. Ama kurtuluş ve anlatım belgeselliğin çok ötesinde. Kişi adları, olayın geçtiği yer ve zaman belirtilmemiş ama çağdaş bir roman okuduğunuz izlenimi uyandıracaktır eminim.
 Buda bulması zor olacak romanlar sınıfına girecektir. Ama şiddetle tavsiye ettiğim kitaplardan biridir.
                                                                                                                            Saygılarımla :)

Ekim 04, 2007, 01:14:00 Prş
Yanıtla #3
  • Ziyaretçi
Teşekkürler Mojo Pin bu konudaki duyarlılığın adına...

Aklına fikrine sağlık...

Nacizane bi tavsiyede benden: SEFİLLER ...VİCTOR HUGO..

Harikulade bir eser...

Ekim 04, 2007, 01:18:10 Prş
Yanıtla #4
  • Ziyaretçi
bu desteğin sayesinde bende çok mutlu oldum.
tüm arkadaşlarımız adına teşekkürler :)

Ekim 04, 2007, 01:29:42 Prş
Yanıtla #5
  • Site Sahibi
  • Forum Müdavimi
  • Cevabı Puanla: +47/-12
    • Profili Görüntüle
Kitap deyince akan sular durur bende.. Lisedeyken okul kütüphanesindeki tüm klasikleri okumamdan dolayı çok takdir almıştım.. Ama şuan siz bu konuya mesaj yazmasaydınız, ben konunun henüz farkında bile değildim..  :-[  Bunu bu kadar açık belirttiğim için çok özür dilerim Mojo_PiN.. Ama sen de farkındasın sanırım, burada pekçok şeyle ve düzeltmelerle çok kısıtlı olan zamanımda uğraşmam, konulara tam olarak hakim olamamama neden oluyor.. Oysaki herkes sorumluluğunu bilse, esas paylaşımların olması gereken örnek konulardan biri bu işte.. Eline koluna sağlık..

Herkes sorumluluğunu bilsin arkadaşlar, "gönder" e basmadan "ben ne yazdım, eğri mi yazdım, doğru mu yazdım.." diye bir bakın da, ben de böyle kıymetli konulara zaman ayırabileyim !..

ռεժεռ ﻨռรﻪռ ﻨოĸﻪռรıչı ﻨรէεг.. ռεժεռ ĸﻪlъﻨռε รöչ ցεçﻨгεოεչ.. ռεժεռ νﻪչցεçოεկﻨ ъﻨг էüгlü ъε८εгεოεչ..
հﻪรէﻪlıĸ ցﻨъﻨ, ölüო ցﻨъﻨ ъﻨгşεկ ъս.. ĸﻪçรﻪო ժﻪ ĸսгէսlოﻪĸ ﻨოĸﻪռรıչ..
ъﻨг ժսгժսгﻪъﻨlรεო ĸεռժﻨოﻨ, ъﻨг ժսгժսгﻪъﻨlรεო.. օռս ժüşüռოεĸէεռ ъﻨг νﻪչցεçεъﻨlรεო..

Ekim 04, 2007, 01:37:05 Prş
Yanıtla #6
  • Ziyaretçi
Haklısın :)
Ve bence yapabileceğin herşeyi layıkıyla yapıyorsun.

Şubat 22, 2008, 11:35:52 Cum
Yanıtla #7
  • Site Sahibi
  • Forum Müdavimi
  • Cevabı Puanla: +47/-12
    • Profili Görüntüle
Aylar sonra teşekkür ederim Mojo_Pin.. :)

Biraz sonra "Kitap Özetleri" diye bir bölüm açmayı düşünüyorum.. Belki arkadaşlarımız konularına şöyle bir bakınca, hani belki daha bir okumak isterler.. :)
ռεժεռ ﻨռรﻪռ ﻨოĸﻪռรıչı ﻨรէεг.. ռεժεռ ĸﻪlъﻨռε รöչ ցεçﻨгεოεչ.. ռεժεռ νﻪչցεçოεկﻨ ъﻨг էüгlü ъε८εгεოεչ..
հﻪรէﻪlıĸ ցﻨъﻨ, ölüო ցﻨъﻨ ъﻨгşεկ ъս.. ĸﻪçรﻪო ժﻪ ĸսгէսlოﻪĸ ﻨოĸﻪռรıչ..
ъﻨг ժսгժսгﻪъﻨlรεო ĸεռժﻨოﻨ, ъﻨг ժսгժսгﻪъﻨlรεო.. օռս ժüşüռოεĸէεռ ъﻨг νﻪչցεçεъﻨlรεო..

Ağustos 14, 2009, 02:24:53 Cum
Yanıtla #8
  • Site Sahibi
  • Usta üye
  • Cevabı Puanla: +5/-2
  • OnLy ALLAH Can JudGe Me!
    • Profili Görüntüle
En Son Yürekler Ölür - Canan Tan

Tavsiye ederim güzel kitap..
OnLy ALLAH Can JudGe Me!

Tags: