Arkadaşlar merhaba.
Gene ne mi saçmalıyorum ?

İstedimki herkez, aklına geldikçe , sevdiği bir kitabın önerisini yapsın.
eminim soruyorsunuzdur ''Kolaycayı senmi kurtarıcaksın'' diye

1- tabiki hayır
2 - bu kolayca için bir adım değil. Geç kalınmış ve bizce yapılması gerek ama yapılmayan bir şey. Ve eğer bunun öncüsü olacaksam kendimle gurur duyarım

Ülkemiz kitap okuma konusunda ne durumdamı ? Bi bakalım
http://www.hepimizbiriz.com/forum/kitap-uzerine-istatistik-bilgiler-t-339.htmlBende bu yüzden, birimiz bile birbaşka kişiyi kitap okumaya yöneltecek birşey yapar umuduyla düşündüm ve eskilerden-yenilerden ne olursa aklıma gelen kitapları sizlere tanıtmaya karar verdim.
İLGİNİZEİhtiyar - Shirley Ann Grau İhtiyar, kanun dışı yollardan acımasız bir çabayla kazanılmış ama şimdi herkezin saygı duyduğu büyük bir servetin , 3 nesil boyu süren fırtınalı hikayesini anlatır.
Çıplak ve Ölü / the Naked and the Dead - Norman MailerAynı zamanda filmide çekilmiş olan ''Çıplak ve Ölü'' Amerikan tarihinde hipilerin sözcüsü olarak ve A.B.D. başkanıda dahil olmak üzere politikaya büyük savaşlar başlatmış bir savaşçı olarak bilinen Norman Mailer tarafından yazılmıştır.Amerikan savaş tutkusunu ve askerlerin ruh halini anlatan ve savaş sırasında insan psikolojisinin nerelere ulaşabileceğini ıspatlayan bir yapıttır.( öncelikli:) )
Sineklerin Tanrısı - William Golding Seveceğinizi düşündüğüm bir kitap. Ben şahsen Gelibolu sahillerinde okumuştum. (öncelikliden de öte

)
Sineklerin Tanrısı, atom savaşı sırasında , ıssız bir adaya düşen bir avuç okul çocuğunun, geldikleri dünyanın bütün uygar törelerinden uzaklaşarak , insan yaradılışının temelindeki korkunç gerçeği ortaya koymalarını dile getirmektedir. Okuduktan sonra, kulağınıza çalınan dalga sesleri sizi millerce uzağa çekerse korkmayın , bende yaşadım

Evet arkadaşlar, bunların hepsi eski kitaplar. Hatta bulma olasılığınız bile düşük olabilir ama gerçekten istekliyseniz bulursunuz. Hatta bana söyleyin ben size bulabilirim

Yeni kitepları yazmak istemedim. Çünkü yeni nesilin (Bilim kurgu - F.R.P.) fantastik kitaplara çok fazla kapıldığını gördüm.
Bende çok farklı değilim tabi:)
kütüphanemdeki kitapların %60'ını fantastik kitaplar oluşturmaktadır.
Ama okunması gereken hatta 13'ünden 45'ine herkezin okuması gereken okadar çok klasik varki! Sadece bir deneyin. Ne kaybedersiniz ki?
Kitaplı günler dileğiyle
Mojo'nuz