"Aşk mı, dostluk mu" sorusunu neden sordun, öncelikle bunu öğrenmek isterim.. Çünkü insanın aklına gelen ilk şey "arkadaşlık mı, dostluk mu" olur.. Arkadaşlık ve dostluğu birbirinden ayıran çok büyük farklar vardır, insanın yüzlerce arkadaşı olabilir, ama dost sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçmez, geçmemelidir de zaten.. Dost bildiğin kişi, aynı zamanda annendir, babandır, kardeşindir, yol göstericindir ve arkadaşındır.. Arkadaşın ise, arkadaşındır..
Burada bu soruyu sorarken, büyük aşkla tutulduğun insan, ola ki bu aşk bittiğinde en iyi dostun olarak kalabilen bir insan mıdır, yoksa tutulma bitmiştir, aşk bitmiştir, salla gitsin aşk olmadıktan sonra tarzında bir mukayese miydi anlamadım açıkcası.. Ya da herhangi bir olay karşısında aşkının yanında mı olursun, yoksa dostunun yanında mı olursun tarzında bir soru muydu?.. Aşık olduğun hayatının insanı zamanla bu vasfının yanında herşeyi paylaştığın en iyi dostun da olabilir, ama ben burada kime karşı neyi tercih ettiğimi anlayamadım..