22 Eylül 2018 Cumartesi
Sitemizde şuan 1 aktif ziyaretçi var

Antonio Banderas (1960 - .... ) Kimdir, Antonio Banderas (1960 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Antonio Banderas (1960 -  .... )

Antonio Banderas (José Antonio Domínguez Banderas), 10 Ağustos 1960 yılında Malaga, Andalusia, İspanya'da dünyaya geldi. İyi bir futbolcu olmayı planlayan Banderas, ciddi bir sakatlık geçirmesi üzerine futboldan vazgeçmek zorunda kaldı. Oyunculuğa olan yatkınlığını, Milos Forman’ın beğeni toplayan filmi “Hair” (1979) ile keşfeden aktör, 10 yaşındayken sahneye çıkmaya başladı.


Arkadaşlarıyla birlikte kurduğu tiyatro topluluğuyla birlikte İspanya’yı dolaşarak sokak gösterileri yaptı. 1981 yılında Madrid’e geçtikten kısa bir süre sonra İspanya Ulusal Tiyatrosu’na girmeye hak kazandı. İspanyol yönetmen Pedro Almadovar ile tanışan aktör,  sinemaya adım attı. 1982 yılında yönetmenin “ Labyrinth of Passion ” adlı çalışmasında rol aldı. “ Women on the Verge of a Nervous Breakdown ” ve “ Law of Desire ” gibi filmlerde Almadovar ile çalışma fırsatı buldu. 1983 yılında film endüstrisine ilk adımını atan Banderas, 1990 yılında Almadovar’ın "Tie Me Up! Tie Me Down!"  adlı filmde rol aldı. Bu filmin ardından  Arne Glimcher’in Pulitzer ödüllü bir romandan uyarladığı “ The Mambo Kings ” adlı filmde rol aldı. 


Shrek 2 Çizmeli Kedi, Shrek 4 Çizmeli Kedi ve kötü kardeş' i  seslendirdi.  El Camino De Los Ingleses filminin yönetmenliğini yaptı.


İlk evliliğini Ana Leza (1987 - 1995) ile yaptı. Banderas, 1995 yılında "Two Much" adlı filmde birlikte rol aldığı üç evlilik yapmış  Melanie Griffith'le 1996 yılında ikinci evliliğini yaptı.



Filmografi


2008 My Mom's New Boyfriend                                    
2005 The Legend of Zorro
2003 And Starring Pancho Villa as Himself, Once Upon a Time in Mexico, Spy Kids 3-D: Game Over
2002 Femme Fatale, Frida, Ballistic, Spy Kids 2
2001 Original Sin,The Body
1999 Play It to the Bone, 13. Savaşçı
1998 The Mask of Zorro
1996 Evita, Two Much
1995 Four Rooms, Never Talk to Strangers, Assassins, Desperado, Miami Rhapsody
1994 Interview with the Vampire
1993 Philadelphia, The House of the Spirits
1992 The Mambo Kings  
1990 Tie Me Up! Tie Me Down! 
1988 Women on the Verge of a Nervous Breakdown  
1987 La ley del deseo


 


Bölüm Etiketleri : Antonio Banderas (1960 - .... ) kimdir, Antonio Banderas (1960 - .... ) biyografi, Antonio Banderas (1960 - .... ) hayati

43673 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim