24 Nisan 2018 Salı
Sitemizde şuan 3 aktif ziyaretçi var

Ayşegül Devrim (1942 - .... ) Kimdir, Ayşegül Devrim (1942 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ayşegül Devrim (1942 -  .... )

1942 yılında İstanbul'da doğdu. Lise eğitiminin ardından 1959 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'nda oyunculuğa başlayan sanatçı, 1964 - 1965 yıllarında Londra'da eğitimini sürdürdü. 12 yaşından itibaren seslendirmeler yapmaya başladı. 300 kadar filmin seslendirme yönetmeni oldu. 125 civarında oyunda rol aldı, Şehir Tiyatroları yönetim kurulu üyesi olup, Toder (Tiyatro Oyuncuları Derneği)'nde de etkinliklerde bulunmakta, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.


Rol aldığı bazı oyunlar


Hırçın Kız
Beş Katlı Binanın Altıncı Katı
Hürrem Sultan
Bir Garip Oyun


Filmografisi


Ahh İstanbul - 2006
Candan Öte - 2006
Gelin - 2003
Baldız Geliyorum Demez - 2002
Berivan - 2002
Benim İçin Ağlama - 2001
Çalıkuşu - 1966
Namus Borcu - 1966
Billur Köşk - 1962
Bir Bahar Akşamı - 1961


Bölüm Etiketleri : Ayşegül Devrim (1942 - .... ) kimdir, Ayşegül Devrim (1942 - .... ) biyografi, Ayşegül Devrim (1942 - .... ) hayati

41309 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim