13 Aralık 2017 Çarşamba
Sitemizde şuan 3 aktif ziyaretçi var

Ali Düşenkalkar (1961 - .... ) Kimdir, Ali Düşenkalkar (1961 - .... ) Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ali Düşenkalkar (1961 -  .... )

1961 yılında Lefkoşe'de doğdu. 1983 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Mezun olduktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Yaklaşık 38 oyunda oyuncu, yönetmen ve yardımcı yönetmen olarak görev yaptı. Yaklaşık beşbin saat film, dizi film ve çizgi film; arkası yarın radyo tiyatrosu ve belgesel seslendirmiştir. 15 yıldır Atatürk’ün Söylev’ini saydam görüntü eşliğinde sivil toplum kuruluşlarına, askeri okullara, üniversitelere, lise son sınıflara yurt dışında Türk topluluklarına sunmaktadır. Dialog Anlatım ve İletişim’ de Diksiyon, Fonetik, Drama, Konuşma dersleri vermektedir. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaktadır. Evli ve bir çocuk babası. Munis Düşenkalkar'ın kardeşidir.


Rol aldığı bazı oyunlar


Amadeus (oyun)
Çayhane
Patron
Kuvayi Milliye
Kaygusuz Abdal
Kısasa Kısas (oyun)
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
Macbeth
Afife Jale


Filmografisi


2008 Devrim Arabaları
2007 Ezo Gelin
2007 Hayat Apartmanı
2006 Beş Vakit
2006 Kız Babası
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited
2006 Rüya Gibi
2005 Ödünç Hayat
2005 Erkek Tarafı
2005 Seni Çok Özledim
2004 Korkuyorum Anne
2002 Çamur
1998 Kaç Para Kaç
1997 Baba Evi
1996 Deniz Bekliyordu
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında
1993 Mavi Sürgün
1993 Yaz Evi


Ödülleri


ÇYDD 2000 yılı En İyi Erkek Oyuncu ( Söylev )
2005 Yılı Ankara Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Korkuyorum Anne
2005 Yılı Nürnberg Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Korkuyorum Anne


Bölüm Etiketleri : Ali Düşenkalkar (1961 - .... ) kimdir, Ali Düşenkalkar (1961 - .... ) biyografi, Ali Düşenkalkar (1961 - .... ) hayati

42818 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim