22 Temmuz 2018 Pazar
Sitemizde şuan 1 aktif ziyaretçi var

Engin Günaydın Kimdir, Engin Günaydın Biyografi

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Engin Günaydın İlkokulu Turhal'da, ortaokulu Erbaa'da, liseyi ise İzmit'te bitirdi.

İlk önce Otogargara adlı tiyatro oyununda küçük bir rol almış olup, daha sonra televizyonda yayınlanan Bir Demet Tiyatro adlı dizide "Zabıta İrfan" rolünde oynadı. Sonrasında Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'ın baş rolünü oynadığı Aşkım Aşkım adlı TV dizisinde Tarık Usta rolünde oynadı. Okan Bayülgen tarafından sunulan TV programı Zaga'da da bir süre kısa skeçlere çıkan Engin Günaydın, 2005 yılından itibaren rol almaya başladığı Avrupa Yakası adlı televizyon dizisinde "Burhan Altıntop" karakterini canlandırmış ve popüler kültürde önemli bir referans haline gelmiştir.

Sanatçı ayrıca O Hikayedeki Mal Benim adında bir stand-up gösterisi yapmaktadır. Birçok dizi, sinema ve reklam filmlerinde rol almıştır. Komedi filmi Ratatouille'da İranlı ahçı Mustafa'yı, Pınar Beyaz peynir reklamında ise "Kemik" karakterini seslendirdi.

Filmografi:

Ratatouille (2007) - İranlı Ahçı Mustafa (seslendirme)
Takva (2005) - Erol
Avrupa Yakası (2005) - Burhan Altıntop
Size Baba Diyebilir Miyim? (2004) - Mahir
Alacakaranlık (2003)
G.O.R.A. (2003) - Dergi editörü
Yazı Tura (2003) - Sencer
Hadi Uç Bakalım (2003) - Senayi
Aşkım Aşkım (2001) - Tarık Usta
Yazgı (2001) - Necati
Güneş Yanıkları (2000) - Sacit
Bir Demet Tiyatro (1997) - Zabıta İrfan
Bölüm Etiketleri : Engin Günaydın kimdir, Engin Günaydın biyografi, Engin Günaydın hayati

45325 kez okundu

Sitemize Destek Olmak İstermisiniz ?

Bumerang - Yazarkafe

Facebook ile Yorumla

Reklam Ver
yukarı çık
Kolayca.Net “ Aradığınız Herşey ”
Haber Grubumuza Katılın, Sizi yeniliklerden haberdar edelim